Spiller om å hjelpe til hjemme

nov 30, 2017

Tekst: Anne-Lise Aakervik
Foto: synlig.no

Sliter du med å få barna til å hjelpe til hjemme? Mænage er et spill som hjelper familier med å fordele og utføre oppgaver og belønne dem. 

I en stadig mer hektisk hverdag sliter barnefamilier med å planlegge, ha oversikt over og gjennomføre aktiviteter. Dessverre finnes det i dag ingen verktøy som møter behovet familier har til organisering av hverdagen. Dette ønsker Ole Alsos og Alf Inge Wang å gjøre noe med. De utviklet spillet Mænage – som nettopp skal hjelpe familien med å planlegge hverdagen på en morsom og motiverende måte ved hjelp av spillelementer og konkurranse.

Mænage er en ny plattform for å engasjere og motivere familier slik at barn og voksne deltar mer i oppgaver og aktiviteter, både i og utenfor hjemmet. Det vil føre til bedre utnyttelse av familiens tid og redusere stress hos familiemedlemmene. Verktøyet er basert på forskning ved NTNU om spillbasert læring og motivasjonspsykologi, samt erfaringer med utvikling av et stort antall seriøse spill, blant annet suksessen Kahoot!.

Temaet bak Mænage fikk høsten 2016 økonomisk støtte fra NTNU Discovery på 200 000 for å få utført en konseptverifisering og lande på konsept og brand. Nå er de klare for å teste ut spillet på et større marked. Se filmen hvis du vil vite mer.

Tekst: Anne-Lise Aakervik

Film: Synlig design og foto AS

Kontakt:

Prosjektleder
Jan Hassel
Epost: jan.hassel@ntnu.no
Telefon: 906 53 180
Kontor: Hovedbygget, sokkel

Håvard Wibe
Epost: havard.wibe@ntnu.no
Telefon: 41 47 37 68
Kontor: Hovedbygget, sokkel

Ta idéen din videre