Studenter ved NTNU Ålesund vant NM i Studentbedrift, f.v. Eva Audunsdottir, Sara Feruglio Tokvam og Mari Hegvik.

MMEDS SB fra NTNU Ålesund vant NM i studentbedrift

jun 28, 2022

Tekst: infinitiv.no
Foto: MMEDS

Det MMEDS SB tilbyr er et rent marint kollagenpulver laget av restråstoff fra hvitfisk som mottas fra ulike fiskemottak i Sunnmøre og omegn.

MMEDS fikk kr 75 000 fra NTNU Discovery og pengene har i hovedsak blitt brukt til labutstyr som er blitt brukt i forbindelse med utvinning av kollagen. De har vært heldige ved at de har hatt tilgang på lab på universitetet og mye utstyr de ellers måtte betalt for.

Nå som de er ferdig med bachelor mister de tilgangen på dette. Men med de resterende NTNU Discovery pengene ønsker de å leie inn kjemiker som kan teste ut ulike metoder for utvinning av kollagen. På den måten vil pengene fra NTNU Discovery føre til at de kan fortsette med prosjektet.

Les om seieren på Ungt Entreprenørskap sine sider.

Deltagerne i bedriften er Eva Audunsdottir, Mari Hegvik og Sara Feruglio.

Andre nyheter

God kjemi i klasserommet

Grunnstoffblokka er en digital læringsressurs som skal gjøre periodesystemet og naturvitenskapelige arbeidsmetoder relevant og interessant for elever.

Kartlegging resultater 2011 – 2021

Junior Consulting (JrC) har blitt engasjert av NTNU Discovery for å oppdatere en rapport som ble utarbeidet i 2020. Rapporten sikter på å kartlegge resultatene til prosjektene som har mottatt finansiell støtte i perioden 2011 til 2021. Hensikten med rapporten er at NTNU Discovery og samarbeidspartnere skal kunne vurdere effektene av støtten som deles ut.

Blokkjede skaper tillit

NTNU-forskere bak tjenesten VerifyMed vil bruke kryptovalutateknologien blokkjede for å bekrefte at legen som behandler deg på nettet har den kompetansen du trenger.

Vel bevart

Munchs malerier. Stavkirker. Grunnlovsdokumentet. Åkerspennen. Osebergskipet. Vi har mye å ta vare på i dette landet. Teknologiselskapet Bevart med utspring fra NTNUs Entreprenørskole vil sikre vår store kulturarv med små sensorer og smart programvare.

Kontakt:

Prosjektleder
Jan Hassel
Epost: jan.hassel@ntnu.no
Telefon: 906 53 180
Kontor: Hovedbygget, sokkel

Håvard Wibe
Epost: havard.wibe@ntnu.no
Telefon: 41 47 37 68
Kontor: Hovedbygget, sokkel

Brosjyrer og årsrapporter:

Årsrapporter

Personvernerklæring