
Kartlegging resultater 2011 – 2021
Tekst og foto: infinitiv.no
Junior Consulting (JrC) har blitt engasjert av NTNU Discovery for å oppdatere en rapport som ble utarbeidet i 2020. Rapporten sikter på å kartlegge resultatene til prosjektene som har mottatt finansiell støtte i perioden 2011 til 2021. Hensikten med rapporten er at NTNU Discovery og samarbeidspartnere skal kunne vurdere effektene av støtten som deles ut.
Rapporten er basert på uavhengige analyser utarbeidet av konsulenter ansatt i Junior Consulting. Data om prosjektene er hentet fra NTNU Discovery, spørreundersøkelser, samtaler med ansatte i prosjektene og/eller offentlige kilder. Finansiell data er hentet fra offentlig tilgjengelige kilder. De har gjort sitt beste for å sikre at analysene og dataen i rapporten er i samsvar med fakta og oppdatert per datering av rapporten.
Hva hadde skjedd uten NTNU Discovery?
Resultater fra spørreundersøkelsen viser at 34 % av respondentene sier prosjektet ikke ville blitt gjennomført uten støtten fra NTNU Discovery. 56 % av respondentene svarer at prosjektet ville blitt gjennomført, men i mindre omfang enn hva støtten fra NTNU Discovery muliggjorde. Kun 10 % opplyser at de ville gjennomført prosjektet på samme måte.
Høy sannsynlighet for å overleve
Dersom selskapene har store underskudd, og det ikke evner å få inn frisk kapital, risikerer selskapene å bli oppløst eller bli slått konkurs.

NTNU Discovery selskapene har en svært lav andel konkurser, hvor hele 82 % av prosjektene som i ettertid har opprettet selskaper, fortsatt er aktive tre år senere. Dette er meget godt sammenliknet med landsgjennomsnittet. Tall fra SSB viser at av alle etablerte selskaper i 2014, så var kun 39,2 % av disse aktive 3 år senere. Dette kan forklares i at NTNU Discovery bedriftene har høyere finansiering enn gjennomsnittsselskapet og mulighet for å drive lenger. I tillegg til at prosjektene inneholder en vesentlig høyere grad av research enn den gjennomsnittlige norske startup.
Last ned rapporten og les mer her.
Andre nyheter
Nye søknadsfrister for hovedprosjekt
Du kan straks søke om støtte til hovedprosjekt med inntil 1.000.000 kroner for ansatte og 300.000 for studenter. Søknadsfrist i 2023 er 1. mars og 15. september.
Utvikler bedre verktøy for diagnostikk av prostatakreft
Ved hjelp av kunstig intelligens har forskere ved NTNU utviklet et verktøy som kan gjøre diagnostikk av prostatakreft bedre og mer effektivt.
NTNU Discovery delte ut 5,75 mill til de smarteste oppfinnerne
De mest lovende oppfinnelsene og bedriftsidéer blant ansatte ved NTNU og Helse Midt-Norge fikk i onsdag 31. august tildelt totalt 5,7 millioner kroner i hovedprosjekt-støtte fra NTNU Discovery.
Kurser sykepleiere til å stikke av med legeoppgaver
Skal utvikle opplæringsprogram for øyeinjeksjoner.
MMEDS SB fra NTNU Ålesund vant prestisjetung pris i EM
I tillegg til å ha vunnet NM i Studentbedrift, vant MMEDS SB «Future Awards» i EM for studentbedrifter i Talinn. Det MMEDS SB tilbyr er et rent marint kollagenpulver laget av restråstoff fra hvitfisk som mottas fra ulike fiskemottak i Sunnmøre og omegn.
Kontakt:
Prosjektleder
Jan Hassel
Epost: jan.hassel@ntnu.no
Telefon: 906 53 180
Kontor: Hovedbygget, sokkel
Håvard Wibe
Epost: havard.wibe@ntnu.no
Telefon: 41 47 37 68
Kontor: Hovedbygget, sokkel
